УРОКИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Важливою компетентністю випускника ЗЗСО є професійно-трудова компетентність. Випускник сьогодні повинен мати уявлення про світ сучасних професій, особливості різних видів трудової діяльності, знати загальну ситуацію на ринку праці, мати уявлення про труднощі професійної адаптації, вміти визначити лінію поведінки в період професійного навчання. Свідоме ставлення до вибору професії ми розуміємо як мотивовану діяльність учнівської молоді, спрямовану на ознайомлення зі змістом професії, практичну апробацію своїх можливостей, оволодіння активними способами підготовки до майбутньої праці, самовиховання професійно важливих якостей.
Саме тому 11 жовтня 2021 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників спільно з науковцями та студентами кафедри комп’ютерної інженерії та інформаційних систем Хмельницького національного університету – Сергієм Лисенком, доктором технічних наук, доцентом, професором; Кірою Бобровніковою, кандидатом технічних наук, доцентом та студентами Андрієм Мандриком і Софією Кравчук було організовано уроки інформаційних технологій для випускників навчальних закладів міста з метою сприяння усвідомленому вибору учнями майбутньої професії.
Науковці та студенти кафедри комп’ютерної інженерії та інформаційних систем ознайомлювали школярів із спеціальностями та можливостями використання набутих знань вже з молодших курсів вузу, можливістю успішного працевлаштування за отриманими спеціальностями. Випускників зацікавили сучасні технології програмування, зокрема результати та зразки роботи студентів ХНУ з програмування роботів. «Писати код – це своєрідне мистецтво: як і художники, програмісти створюють шедеври. І хоча кінцевий результат їх роботи – програма, для цього теж потрібен певний хист», – розповідають студенти кафедри.
Завдяки плідній співпраці управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради, Центру ПРПП з вузами-партнерами діти мали можливість ближче познайомитись з ІТ професіями, набути комунікативних навичок та вміння працювати в команді. Профорієнтаційні зустрічі з молоддю нашого міста відіграють важливе значення сьогодні, тому що від вибору професії кожною молодою людиною залежить добробут не тільки її самої, але й усієї держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *