День Центру ПРПП у Солобковецькому ліцеї – дієва практика подолання освітніх втрат

Провідною ідеєю традиційного для закладів освіти громад-партнерів Дня Центру професійного розвитку педагогічних працівників, проведеного 1 лютого на запит освітянської спільноти Солобковецького ліцею та Глушковецької філії ліцею в онлайн форматі, було удосконалення компетентностей педагогів щодо роботи з цифровими діагностичними інструментами для виявлення освітніх втрат.
Збагаченню досвіду педагогів інноваційними ідеями та практиками сприяв тренінг «Надолужимо: інструменти виявлення і подолання освітніх втрат» від консультанта Центру ПРПП Ірини Шендерук.
Тренером зустрічі було використано прийоми для зняття тривожності в колективі під час стресових ситуацій, цікаві візуальні способи подання навчальної інформації та знайомства з цифровими діагностичними інструментами.
Ознайомлення з підходами до виявлення та подолання навчальних втрат включали роботу з понятійним апаратом, причинами освітніх втрат, інструментами вимірювання втрат у навчанні та шляхами, стратегіями їх компенсації, реєстрацію на платформі «Всеукраїнська школа онлайн». Практичні вправляння у ході тренінгу дали змогу краще опанувати платформу.
Такий тренінг став важливим кроком у напрямку підвищення професійної майстерності педагогів та оволодіння ефективним інструментом подолання освітніх втрат. Дякуємо учасникам заходу за активність, відкритість та позитив! Віримо, що ми впораємося, витримаємо, переживемо і подолаємо усі навчальні втрати разом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *