Освітні практики для майбутніх педагогів

У рамках співпраці Центру ПРПП із кафедрою теорії та методик початкової освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (завідувач Бахмат Н.В.) 29-30 квітня 2024 року було проведено науково-методичний семінар “Професіоналізм майбутнього вчителя початкових класів: інноваційні освітні практики” на базі педагогічного факультету К-ПНУ. До участі в семінарі було запрошено педагогів ЗЗСО Дунаєвецької ТГ, які ділились власними напрацюваннями із майбутніми вчителями.
Так, Побожна Антоніна Миколаївна, учитель початкових класів Дунаєвецького ліцею №1 провела майстерку «СЕЕН – освітня програма для навчання, серця та розуму». Студенти 3-4 курсу кафедри теорії та методик початкової освіти познайомились із інструментом розвитку м’яких навичок або “soft skills”, апробували набір вправ, які можна інтегровувати в урок або проводити як окреме заняття.
Студенти першого курсу побували на майстер-класі «Щоб у серці жила Україна», який для них провела Присяжна Людмила Михайлівна, учитель початкових класів Дунаєвецького ліцею №3. Людмила Михайлівна демонструвала приклади використання елементів патріотичного виховання на уроках математики, інтегрованого курсу «Я досліджую світ», української мови і літературного читання. Учасники майстер-класу виготовили патріотичну листівочку, яка стала символом їхнього серця, у якому завжди живе Україна.
Сварчевська Алла Антонівна, учитель початкових класів Дунаєвецького ліцею №4 запросила студентів другого курсу зануритись у тему «Підприємливість і фінансова грамотність у молодших школярів». Адже саме розвиток даної компетентності передбачає становлення людини активної та ініціативної, яка вміло розпоряджається своїми коштами, здатна до виправданого ризику, втілення своїх ідей в життя, та прагне до активної взаємодії з суспільством.
Консультант ЦПРПП Дармограй Наталія відмітила важливість професійного зростання педагога, яке спрямоване на реалізацію себе як особистості. Адже прагнення до самовдосконалення забезпечує розширення творчих можливостей учителя, його пізнавальних інтересів та формування творчої індивідуальності.
Педагоги – учасники семінару отримали 12-годинні Сертифікати підвищення кваліфікації.
Дякуємо Наталії Валеріївні Бахмат ( Nataliia Bakhmat) , доктору педагогічних наук, професору, завідувачу кафедри теорії та методик початкової освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за запрошення та професійно організований захід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *