Штучний інтелект: вимога часу чи нові можливості

Штучний інтелект відноситься до найбільш актуальних і обговорюваних тем у сучасному світі. 11 жовтня 2023 року в онлайн просторі освітянської спільноти Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської територіальних громад спробували з’ясувати, чи є ШІ лише вимогою нашого часу, чи відкриває нові можливості, які можуть змінити наше життя.
Спікерка заходу Олена Леміжанська, учитель історії Дунаєвецького ліцею №1 доводила, що завдяки своєму потенціалу штучний інтелект має високі шанси стати цінним інструментом у роботі вчителя. Адже він допомагає не лише заощадити час для виконання різноманітних повсякденних завдань, а й проводити дослідження та генерувати чудові ідеї для урізноманітнення навчання школярів. Особливо, коли мова йде про генеративний штучний інтелект, яскравим прикладом якого є ChatGPT. Для максимально продуктивної роботи з інструментами ШІ спікерка підготувала декілька порад, які допоможуть створювати якісні команди відповідно до потреб.
У ході зустрічі оглянули популярні онлайн-платформи та ресурси штучного інтелекту. Дійшли висновку, що штучний інтелект – це не просто нова технологія, це новий спосіб мислення і лише від нас залежить, як ми використовуватимемо ці можливості, зберігаючи баланс між вимогами часу та потенціалом ШІ для покращення навчання та розвитку учнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *