Педагоги-практики діляться досвідом

Людина, яка хоче бути вчителем, має бути готова навчати і навчатись водночас впродовж усього життя. У професійному становленні педагоги проходять довгий шлях, на якому обов’язково мають бути учителі-практики, у яких можна почерпнути досвіду, запозичити секрети викладання. Сьогодні, 10 травня 2023р., в рамках співпраці Центру ПРПП Дунаєвецької міської ради, управління освіти, молоді та спорту ДМР та кафедри початкового навчання Кам’янець-Подільського університету ім. Івана Огієнка для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта відчинив свої двері Дунаєвецький ліцей №4 (директор Каліновська Оксана Володимирівна Oksana Kalinovska).
Студентів радо привітала дирекція закладу та представники учнівської спільноти. Після креативного поділу на дві підгрупи майбутні вчителі відвідали урок математики у 2-А класі (вчитель Сварчевська Алла Антонівна Алла Сварчевська) та урок української мови у 2-Б класі (вчитель Шендерук Катерина Іванівна Екатерина Шендерук). Катерина Іванівна та Алла Антонівна – учителі, які успішно пройшли сертифікацію, мають багатий досвід. Студенти мали можливість на практиці побачите те, про що дізнаються на лекційних та практичних заняттях в університеті. Вони дивувались вмінню педагогів бачити водночас усіх учнів, пояснювати матеріал і одночасно підтримувати кожного свого вихованця. Запитували, де беруть вчителі натхнення, терпіння… Кожен майбутній учитель поклав до своєї «торбинки знань» нові методи та прийоми, які в майбутньому зможе використати, щоб підкорювати дитячі серця.
Проаналізувавши відвідані уроки із куратором Гудимою Наталією Василівною Наташа Гудима, студенти відшукували елементи освітнього простору НУШ під час міні-екскурсії до усіх затишних класів початкової школи закладу. На завершення зустрічі майбутніх педагогів запросили скуштувати смачний обід. Емоційний та насичений візит до Дунаєвецького ліцею №4 став ще однією щаблинкою формування успішних педагогів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *