Освітній жовтень для вчителів здоров’язбережувальної галузі

21 жовтня для учителів здоров’язбережувальної галузі НУШ, які працюють в ЗЗСО Дунаєвецької ТГ було проведено онлайн-зустріч “Перші кроки НУШ. 5 класи”.
Метою соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі є розвиток особистості учня, який здатний до самоусвідомлення, гармонійної соціальної і міжособистісної взаємодії, спрямованої на збереження власного здоров’я та здоров’я інших осіб, дбає про безпеку, виявляє підприємливість та професійну зорієнтованість для забезпечення власного і суспільного добробуту. Дана галузь є досить особливою в НУШ, адже оцінювання результатів навчання здійснюється на позитивному ставленні до учня, враховуючи не рівень недоліків та прорахунків, а рівень особистих досягнень. Педагогічною радою навчальних закладів могли прийматись рішення про відмову від оцінювання навчальних досягнень. (2 ЗЗСО нашої громади скористались цією рекомендацією).
Спікери заходу (консультант ЦПРПП, вчитель Дунаєвецького ліцею №3 Н.Дармограй( Наталя Дармограй), тренер НУШ Т.Саміляк (Тетяна Саміляк), фіналістка районного етапу конкурсу “Вчитель року” в номінації “вчитель основ здоров’я” А.Квітко(Алла Квітко)) ділились досвідом викладання предмету у 5 класах НУШ, презентували ресурси, де можна черпати матеріали для використання у професійній діяльності. Для учасників заходу були проведенні майстерки з використання різноманітних методів («Фішбоун», “Сенкан”, “Склянка настрою”, дихальні вправи від Світлани Ройз).
Метою нової школи є різнобічний розвиток особистості, яка прагне до самовдосконалення та навчання впродовж життя. Реалізація завдань Здоров’язбережувальної галузі особливо актуальна в умовах воєнного стану, адже вони спрямовані на збереження життя майбутніх поколінь українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *