ПРАКТИКУЄМО ТЕХНОЛОГІЮ ТИМБІЛДИНГУ

Сьогодні, мабуть, ніхто не заперечуватиме необхідності формування командного духу й укріплення колективу. Іноді неуспішність школярів у навчанні або їхнє небажання йти до школи пов’язані з тим, що діти не відчувають себе невід’ємною частиною учнівської спільноти, не відчувають спільної мети у діяльності. Дуже часто вже будучи дорослими, відсутність досвіду групової роботи і неуміння працювати в команді заважають успішно взаємодіяти в колективі, разом зі співробітниками реалізовувати певну діяльність. У таких ситуаціях фахівці радять вдатися до тимбілдингу.
Що таке тимбілдинг дізнавалися під час практичного інтенсиву ініційованого Центром ПРПП та проведеного на базі Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 за участі Романа Сандуляка, учителя-методиста з фізичної культури даного закладу освіти.
Командна робота класних керівників, педагогів-організаторів під час тренінгу була спрямована на об’єднання і заохочення усіх до спільної результативної діяльності. Тимбілдінг вирізняється тим, що в кожній програмі закладені певні методики та механізми, які сприяють досягненню поставлених цілей. Справжній професіонал, наставник завжди звертає увагу на емоційний стан учасників, а не на якість чи швидкість проходження завдань. Саме він слідкує за емоційним станом дітей, коригує програму, ідентифікує ті складнощі в комунікаціях, які притаманні спільноті.
Учасники практикували групові вправи, спрямовані на об’єднання групи і класного колективу, на вміння домовлятися, чути один одного, знаходити компроміси, оптимальні рішення в нестандартних ситуаціях. пропонувати взаємодопомогу, злагоджено комунікувати.
Таким чином гуртувати учнівство можна використовуючи певні вправи та ігри під час відпочинку, класних годин, тривалих подорожей тощо аби розвинути в колективі дух довіри і взаєморозуміння завдяки спільному активному проведенні часу.
Дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення заходу.
Ми разом
Ми поруч
Ми надихаємо
Ми діємо
Ми спрямовуємо
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Дунаєвецька ТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *