Засідання “Літературної кав’ярні”

10 лютого 2022 року, з самого ранку педагоги Дунаєвеччини та Солобковецької ТГ мали можливість бути на дні народження видатної людини сьогодення. Адже “Літературна кав’ярня”, ініційована кафедрою початкової освіти Кам’янець-Подільського університету, запросила на каву Сергія Дмитровича Пантюка ( перекладача, редактора, журналіста, громадського діяча і видавця, члена національної спілки журналістів України, ведучого в етері радіостанції “Емігрантське радіо”), який сьогодні святкує своє 56-річчя. Що приємно – це наш земляк, уродженець с. Сокілець.
Сергій Дмитрович надзвичайний співбесідник. Його слова надихають, спонукають, змушують до дії. Під час зустрічей обговорювали книги пана Сергія, його окремі твори («Вінчі й Едісон», «Неслухняники. Вірші для дітей», повість для дітей «Тимко і ґелґотунчик Шкода», «Абетка грибничка», «Емоджинаріум» (посібник для емоційного розвитку дітей), повість «Швидше не буває»…).
Письменник ділився своїми секретами. А це, насамперед, вдячність і повага до своїх рідних, до своїх педагогів; це оптимізм, це працелюбність. Відкрив завісу письменник і розповів, що прототипами його героїв є рідні, дружина, друзі і колеги. Навіть молодим даруванням дісталися поради як розвиватися творчо, як не втратити бажання писати.
Сергій Дмитрович з надзвичайним теплом відгукується про свою маленьку батьківщину, про Дунаєвеччину. Він має тут багато друзів (серед них і Ольга Остапчук, і Люда Весела, і Володимир Захар’єв). Має гарні спогади про співпрацю із Дунаєвецькою центральною бібліотекою, газетою “Дунаєвецький вісник”, у якій неодноразово друкувались його твори, про педагогічні спільноти Дунаєвеччини.
Двогодинна зустріч пролетіла дуже швитко. У кінці, звичайно, було багато побажань з нагоди дня народження гостя, подяк організатору зустрічі Наталії Василівні Гудимі.
Ще раз щиро дякуємо від педагогічної спільноти учителів початкових класів за прекрасну зустріч у віртуальній “Педагогічній кав’ярні”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *