Зустріч на віртуальній освітній платформі «Зміст і умови реалізації Базового компонента дошкільної освіти – освітній напрям “Дитина в природному довкіллі”

09 грудня за підтримки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дунаєвецької міської ради було ініційовано четверту, традиційну, зустріч на віртуальній освітній платформі «Зміст і умови реалізації Базового компонента дошкільної освіти» для фахової спільноти педагогів закладів дошкільної освіти Дунаєвецької та Солобковецької селищної ТГ. Організатором проведення виступив Дунаєвецький заклад дошкільної освіти №4 «Теремок».
З особливостями змісту освітнього напряму «Дитина в природному довкіллі» ознайомила учасників вихователь-методист Ірина Завіша, з допомогою інтерактивних методів розкрила сутність та зміст природничо-екрологічної компетентності дошкільників, завдання її формування, пріоритетні види діяльності.
Досвідом формування у дошкільників навичок, орієнтованих на сталий розвиток, ділилася вихователь Тетяна Вознюк; про екологічну стежину, як засіб екологічного виховання дошкільників розповіла Валентина Побережна; про завдання освітнього напряму «Дитина в природному довкіллі» – Оксана Слабінська. Крім цього, учасники зустрічі вправлялися в створенні власної екологічної стежини, підборі експонатів до міні-музею природи, міні-лабораторії, проведенні еколого-психологічного тренінгу. З цією новою формою роботи ознайомила всіх практичний психолог Наталія Павлова.

Естафету проведення зустрічі щодо нових стратегій змістового компоненту освітнього напряму “Особистість дитини” перейняв Дунаєвецький ЗДО №5 «Усмішка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *