«Держстандарт 2020: особливості, характеристика змісту»

Сьогодні освіта в Україні переживає процес «перезавантаження»: вводяться нові Державні освітні стандарти, підручники, оновлені програми; суспільство стрімко інформатизується. Ці фактори ставлять перед освітою все нові завдання. 15 березня 2021 року на замовлення ЦПРПП Дунаєвецької міської ради було організовано зустріч представників фахової спільноти учителів історії з працівником Науково-методичного центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО – Галиною Кенц з питання «Держстандарт 2020: особливості, характеристика змісту».
В ході онлайн-семінару Галиною Іванівною було проведено консультування педагогів щодо впровадження нового Державного стандарту для базової середньої освіти. Оскільки Держстандарт розподілений за освітніми галузями, особливу увагу учителів історії було звернуто на громадянську та історичну освітню галузь.
Під час обговорення змісту документу було з’ясовано, що основною метою громадянської та історичної освітньої галузі є розвиток особистості учня через осмислення минулого, сучасного та зв’язків між ними, взаємодії між глобальними, загальноукраїнськими і локальними процесами; формування ідентичності громадянина України, його активної громадянської позиції на засадах демократії, патріотизму, поваги до прав і свобод людини, визнання цінності верховенства права та нетерпимості до корупції.
Зустріч була досить продуктивною та цікавою. Дякуємо Галині Іванівні за змістовну інформацію, яка допоможе педагогам йти «в ногу з часом» та плідну співпрацю з ЦПРПП Дунаєвецької міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *