Семінар-практикум учителів зарубіжної літератури

27 лютого Дунаєвецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» став місцем проведення семінару – практикуму, присвяченому формуванню соціальної та громадянської компетентності під час вивчення зарубіжної літератури.

Учителі зарубіжної літератури Ротко Т.М. та Ніжанківська Н.В. презентували своїм колегам демонстраційні уроки у 7 та 9 класах,  під час яких показали дієві  методи та прийоми в здійсненні компетентнісного підходу та  реалізації наскрізних ліній програми. Уроки пов’язані з творами О.Генрі «Останній листок» та Г. Ібсена «Ляльковий дім» дали можливість залучивши різноманітні інтерактивні прийоми та методи формування критичного мислення спонукати учнів до аналізу образів творів, проведення паралелей з класиками і сучасністю, власних роздумів про сенс життя людини, готовність до самопожертви та свободу вибору.

Позакласний захід, присвячений жіночій поезії, об’єднав відомих поетес – класиків Анну Ахматову та Ліну Костенко та сучасних майстринь слова нашого міста Людмилу Веселу, Олену Вітер та Людмилу Гулей в літературній кав’ярні. Учні мали змогу повести діалог про сенс літературної творчості, покликання поета та його громадянську місію в суспільстві, а також показали власну майстерність в декламації поетичних творів, пісні, танцях, грі на музичних інструментах. В ході теоретичної частини методист Прокопчук Л.В. ознайомила присутніх з ціннісними аспектами громадянської компетентності, що стають підгрунтям для демократичного суспільства  і завданням учителя словесника в цьому питанні. Учителі зарубіжної літератури Дичок О.П. та Балух Т.Т. взяли участь в презентації власних напрацювань з теми семінару –  практикуму, які передбачають  використання  можливостей  сучасних навчальних комп’ютерних  програм.

Презентація. (ЗАВАНТАЖИТИ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *