Зустріч з авторами підручників для 3 класу

З 24 лютого по 12 березня 2020 року відбувається конкурсний відбір підручників для 3 класу. Вибір підручників для навчання учнів 3 класу у 2020/2021 н.р. досить відповідальна справа. Насамперед, зміст підручника повинен відповідати вимогам Державного стандарту початкової освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року №87, Типовій освітній програмі для закладів загальної середньої освіти (3-4 класи). Відповідно до статті 54 Закону України «Про освіту» учителям початкових класів надано академічну свободу щодо вибору підручників. На сьогодні видрукуване велике розмаїття підручників для 3 класу різних авторів. Тому першочерговим завданням учителя майбутнього 3 класу є уміння правильно вибрати підручник для своїх учнів.

З метою ознайомлення педагогів із змістом нових підручників для 3 класу 26 лютого 2020 року на базі Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст.№3 відбувся науково-практичний семінар учителів 2-х класів з участю авторів підручників для 3 класу «Українська мова» та «Читання»   Мар’яною Захарійчук, кандидатом педагогічних наук, і Наталією Богданець-Білоскаленко, доктором педагогічних наук, завідувачем відділу навчання мов національних меншин Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України. Науковці звернули увагу учасників семінару на особливості викладання мовно-літературної галузі у 3 класі НУШ, охарактеризували зміст авторських підручників, познайомили з методичними прийомами роботи з учнями над завданнями підручників, наголосили на використанні українознавчих творів в освітньому процесі.

Наталія Бахмат, доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії та методик початкової освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка презентувала присутнім використання віртуальних платформ для підвищення кваліфікації педагогів.

Завершився семінар трихвилинним есе з учителями початкових класів  та отриманням сертифікатів кожним учасником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *