Наздоженемо_Долаємо освітні втрати_День2

День насиченої роботи, нестандартних підходів, цікавих практичних завдань… Таким запам’ятався семінар-тренінг «Долаємо освітні втрати» для вчителів математики, української мови та літератури, початкових класів Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської ТГ, зініційований Центром професійного розвитку педагогічних працівників у співпраці з Хмельницьким ОІППО 16 квітня 2024 року.
Тренерами зустрічі: Людмилою ГРИНЧУК (методистом науково-методичного центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників, установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО імені А. Назаренка), Антоніною ГАЛАС (методистом науково-методичного центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників, установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО імені А. Назаренка), Олесею МІСІНЬКЕВИЧ (доцентом кафедри теорій та методик суспільно-гуманітарних дисциплін ХОІППО імені А. Назаренка, кандидатом філологічних наук) було використано цікаві мотиваційні прийоми роботи в учнівському колективі, візуальні прийоми створення власного дизайну уроку, подання навчальної інформації; організовано роботу в групах щодо стабілізації психоемоційного стану учнів і покращення когнітивних процесів під час навчання, роботи з цифровими діагностичними інструментами.
Ознайомлення з підходами до виявлення та подолання навчальних втрат включали визначення рівня самостійності учнів, розроблення завдань різних рівнів складності, роботу з понятійним апаратом та інструментами вимірювання втрат у навчанні. Детальний аналіз та обговорення різних варіантів діагностичного тестування у групах дало змогу краще опанувати матеріал. Кожен мав нагоду спробувати себе у різних ролях: вчителя та учня.
Такий тренінг став важливим кроком у напрямку підвищення професійної майстерності вчителів та оволодіння ефективними інструментами подолання освітніх втрат. Ми щиро віримо, що отримані знання та досвід стануть цінним багажем для педагогів у професійній діяльності.
Дякуємо педагогам за активну участь, Дунаєвецькому ліцею №1 за гостинність та ефективну платформу для співпраці й тренерам заходу за драйвову атмосферу і позитив.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *