Мій ресурс. Як піклуватися про себе?!

Ресурси людини вичерпуються, натомість приходить втома, емоційне вигорання і не бажання взагалі щось робити.
Як про себе піклуватись, як вчасно помічати сигнали організму та знаходити ресурс – про це спілкувалися, практикуючи різні вправи, у колі педагогів у ресурсній кімнаті Дунаєвецького ліцею №3.
В рамках проведення «Січневої платформи освітніх ідей» КУ ДМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» ініційовано тренінг, модератором якого була Аліна УРИВКО, практичний психолог даного ліцею.
Аліна Василівна зосередила увагу присутніх власне на особистісних внутрішніх ресурсах, які нам дають наснагу надалі. Часом дорога до цілей дуже довга, і якщо робити квантові стрибки (працювати на останньому подиху), то здоров’я не вистачить усе втілити у життя. Тому важливо дбати про себе, збирати хороші спогади, смакувати їх, закарбовувати в пам’яті щасливі миті та дозволяти собі відпочивати так, як бажається тільки вам.
На підсилення та розуміння ресурсності були запропоновані ряд вправ та практик: «Батарейка», «Цукерка в техніці «Майфулнес»», «Дзеркало», «Кольорова мозаїка», метафоричні карти. Жваве спілкування, обмін думками, переживаннями, щирими посмішками – це те, що рятує кожного сьогодні.
Подяка усім, хто долучився до активних методів практичної психології та розділив із колегою здобутий досвід роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *