НОВЕЛИ ВИБОРЧОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

12 травня 2022 року у колі професійної спільноти учителів правознавства Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської територіальних громад пройшов теоретико-практичний семінар «Основні новели Виборчого кодексу України», організований Центром ПРПП спільно з методистом НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО – Віктором ЛЕВИЦЬКИМ.
Оскільки 19 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс України, що набрав чинності 01 січня 2020 року, втратили чинність закони України «Про вибори Президента України», «Про вибори народних депутатів України» та «Про місцеві вибори», а також внесено низку змін до законів України «Про Центральну виборчу комісію» і «Про державний реєстр виборців». Ухвалений українським парламентом законодавчий акт покликаний звести воєдино все законодавство про вибори, уніфікувати його. Новий Кодекс складається з чотирьох книг, тому для зручності ознайомлення педагогів з чинним законодавством, в ході семінару виклад новел подавався за книгами Кодексу.
Учасники обласного семінару-практикуму ознайомилися з основною формою народного волевиявлення, з’ясували за якою виборчою системою проводиться виборча кампанія, обговорили як відбувається розподіл депутатських мандатів, переглянули загальні положення місцевих виборів та особливості змін, що стосуються викладання предмета «Основи правознавства».
Ознайомлюючи колег з основними новелами Кодексу, спікери груп, що працювали під час заходу, пропонували низку запитань і завдань для учасників. Відповідаючи на ці запитання і вирішуючи відповідні завдання, педагоги діяли не тільки з правових позицій, а й певною мірою з політологічних. Запропоновані Віктором Вікторовичем навчальні та дидактичні матеріали для опрацювання, сприяли формуванню у вчителів правознавства критичного мислення та предметних компетентностей.
Завдяки опрацюванню цих матеріалів і виконанню інтерактивних завдань, вчителі дізналися про зміни в сучасному законодавстві та отримали можливість їх реалізації у навчальному процесі.
Дякуємо Віктору Вікторовичу Левицькому за організацію заходу та педагогам-спікерам за креативний підхід до опрацювання та подачі матеріалів семінару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *