Засідання круглого столу ” Діяльність вчителів мистецької галузі в умовах воєнного буття”

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
Мистецтво – то велика сила, то сильна зброя у освітянських руках… За ініціативи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» в рамках співпраці із ХОІППО 24 березня з 15.00 для педагогів було проведено засідання круглого столу з обговорення питань діяльності вчителів мистецької галузі в умовах воєнного буття. Зустріч відбудлася за участі методистки ХОІППО, старшої викладачки кафедри теорії та методик суспільно-гуманітарних дисциплін Махмутової Анжели Євгеніївни. До заходу доєдналися педагоги мистецьких дисциплін Хмельниччини.
Віртуальний круглий стіл дав можливість педагогам поділитись своїми баченнями викладання предметів у такий складний час. Це ще один виклик для педагогічної спільноти, з яким вдається справитись. Педагоги створюють безпечний простір, у якому дитина відчуває сильне та впевнене плече свого учителя, “я з тобою”. На уроках мистецтва ми маємо можливість допомогти дітям легше пережити нелегкий час, переключити увагу дітей на позитив. Учаники круглого столу зауважували, що на початку діти у своїх малюнках зображували Україну у війні (це була можливість виразити свої переживання, свої емоції), зараз діти все частіше хочуть малювати Україну в майбутньому, весняну Україну. І це дає можливість говорити, що маленькі серця справляються з викликами сьогодення, звичайно, не без допомоги учителів.
Іван Ткачук ділився досвідом використання мистецтва (сили сучасної української пісні) у воєних умовах: і на уроках, і в гурті “Толока”. Наталія Тищенко розповідала про уроки образотворчого мистецтва та гурткову роботу, зауважила на доцільності професійного зростання навіть в таких умовах…
Щиро дякуємо Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (Хмельницький Обласний Інститут Післядипломної Педагогічної Освіти (ХОІППО), а особливо Анжела Махмутова за можливість зустрітись, обмінятись досвідом, поспілкуватись.
Віримо в ПЕРЕМОГУ!
Віримо в Господню допомогу!
Все буде Україна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *