Професійний розвиток учителів англійської мови Дунаєвецької міської ТГ

Зміни та реформи, що відбуваються в системі освіти, в тому числі й нові стандарти освіти, спонукають вчителів до прийняття та осмислення освітніх програм та професійного саморозвитку за умов інтеграції національної системи освіти у світовий освітній простір. На основі досвіду представників фахової спільноти учителів англійської мови Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дунаєвецької міської ради можна стверджувати, що сучасний учитель англійської мови має безмежні можливості зробити свій професійний освітній шлях розвитку та саморозвитку ефективним, а освітнє середовище протягом усього життя корисним.
28 жовтня 2021 року учителі англійської мови мали змогу підвищити кваліфікацію на одному із серії безкоштовних сертифікованих вебінарів для педагогів, які викладають у 1-4 класах за новими державними стандартами із залученням ключових експертів Кембриджського університету з оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи.
Учитель англійської мови Голозубинецької ЗОШ І-ІІІ ст. – Софія Шевчук, зареєструвавшись на сайті Oxford University Press, взяла участь у міжнародному сертифікованому вебінарі Oxford Professional Development Webinars – День Оксфорду онлайн, учасниками якого стали учителі Північної та Східної Європи.
03 листопада 2021 року у рамках спільного проєкту Міністерства освіти і науки України з Британською радою та Хмельницьким ОІППО «Професійний розвиток вчителя іноземної мови» представники фахової спільноти учителів англійської мови Дунаєвецької міської ТГ мали чудову нагоду відвідати форум “Professional development for basic school teachers: relay race” («Професійний розвиток вчителів середньої базової школи: естафета»). Учасники ознайомились з програмою підготовки вчителів базової школи, які навчатимуть учнів 5-6 класів в умовах реформування галузі освіти відповідно до положень Концепції «Нова українська школа», онлайн платформою (Online Teacher Community) на якій проходитиме навчання та враженнями і успіхами колег, які наразі проходять курси підвищення кваліфікації.
Продовжується співпраця представників фахової спільноти учителів англійської мови з Американським урядовим агентством «Корпус Миру США в Україні». Завдяки співпраці педагоги долучились до проєкту «Пілотна програма з віртуальної співпраці із Корпусом Миру США в Україні», який підтримується головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк. Цей проєкт курують та допомагають впроваджувати в Україні регіональний менеджер Корпусу Миру США Володимир Кондратюк та експерт з міжнародних проєктів та програм офісу міжнародних зв’язків Хмельницького національного університету – Вадим Басистий. 03 листопада 2021 року відбулась перша Zoom зустріч учительки англійської мови Світлани Терепенчук та учнів Рахнівської гімназії із волонтером Корпусу Миру Білом Олсеном.
Завдяки цій зустрічі учні змогли вдосконалити свої мовленнєві навички та навички інформаційних технологій. Крім того, Біл Олсен, приймаючи участь в уроках, як носій англійської мови, є цікавим співрозмовником як для учнів, так і для педагогів, що також сприяє підвищенню їх рівня професійної підготовки.
За сприяння Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти триває участь проактивних учителів англійської мови ЗЗСО Дунаєвецької міської ради у заняттях канадських вчителів-волонтерів, які проходять щосуботи в онлайн-режимі.
Власне, залучення педагогів до діалогу з носіями мови сприяє формуванню комунікації учителів англійської мови та ефективності викладання предмета у ЗЗСО. Співпраця є важливою для обміну досвідом як для закордонних педагогів, так і для учителів англійської мови нашої громади.
Такий вид навчання значно допомагає вчителям проаналізувати власні цінності та переконання щодо освіти, обміркувати власну професійну поведінку, спланувати зміни у професійному середовищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *