Засідання творчої групи «Ознайомлення зі змістом Державного стандарту базової середньої освіти: особливості реалізації положень щодо мовно-літературної галузі»

Відповідно плану роботи ХОІППО 08 квітня 2021 року відбулося засідання творчої групи учителів української мови і літератури «Інноваційні підходи у навчанні» на тему «Ознайомлення зі змістом Державного стандарту базової середньої освіти: особливості реалізації положень щодо мовно-літературної галузі».
ІІ частина онлайн –зустрічі – це ознайомлення із сервісом Wizer.me, який увійшов в десятку кращих сервісів для освіти. Сервіс дозволяє створювати інтерактивні робочі аркуші, які можна використовувати при дистанційному навчанні, для домашніх робіт, для роботи в класі на інтерактивній дошці.
Можна скористатися вже створеними робочими листами з багатьох тем, а можна створити свої. Є можливість організації групової роботи в сервісі.
Учитель може створювати робочі листи на основі відеоуроків, прикріплювати до них різні завдання і запрошувати учнів до роботи. Учні реєструються в сервісі і виконують запропоновані завдання. Учитель може переглядати відповіді учнів в особистому кабінеті.
Учитель може створювати класи і додавати до них учнів.
Зареєструватися в сервісі можна за допомогою адреси електронної пошти, а також з використанням облікового запису Google+ або Edmodo, працює з Google Класом. За допомогою сервісу можна створювати цікаві дидактичні матеріали з будь-якої теми шкільної програми з використанням текстів, відео, аудіо, зображень, у тому числі інтерактивних.
Відеоурок можна вбудувати на сторінку сайту або блогу. Створеною роботою вчитель може поділитися по електронній пошті і в соціальних мережах (Facebook, Twitter, Pinterest).
Інтерактивний робочий аркуш являє собою веб-сторінку, на якій можна розмістити навчальний матеріал і різного типу завдання для учнів.
Наприклад, це може бути відео, зображення, текст на основі яких учні відповідають на запитання і виконують завдання. Можна вставляти зображення і робити їх інтерактивними, додаючи на них мітки з текстом, гіперпосиланнями, питаннями, вікнами для введення тексту. Можна додавати презентації, розміщені в сервісах інтернет, використовуючи код HTML. Питання можуть бути текстовими, а можуть бути у вигляді аудіофайлів. У багатьох завданнях можна задати відповіді для автоматичної перевірки.
Дякуємо Світлані Манзюк, методисту науково-методичного центру викладання предметів суспільно-гуманітарного циклу за змістовний, інформативний формат вебінару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *