Майстерня передового педагогічного досвіду учителів англійської мови

11 лютого 2021 року, відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулось засідання майстерні передового педагогічного досвіду представників фахової спільноти учителів англійської мови, присвячене проблемі ключових компетентностей, формування яких сприяє всебічному розвитку особистості дитини на сучасному уроці англійської мови.
У Концепції Нової української школи сказано, що головною метою загальної середньої освіти в Україні є різнобічний розвиток, виховання і соціалізація особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя.
Тому формування ключових компетентностей, які здатні забезпечити особисту реалізацію та життєвий успіх здобувачів освіти протягом усього життя на уроках англійської мови має велике значення.
В ході зустрічі колеги обмінялись досвідом та кращими практиками у сфері реалізації даної проблеми. Зокрема, учитель англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 – Людмила Прокопчук познайомила учасників вебінару із формуванням громадянських компетентностей в процесі вивчення іноземної мови.
Наразі продовжується реалізація пілотного проєкту Міністерства освіти і науки України та Британської ради, головною метою якого є забезпечення наступності та сталості у навчанні іноземних мов відповідно до Концепції «Нова українська школа». У даному пілотному проєкті продовжує брати участь голова фахового об’єднання учителів англійської мови, учитель Дунаєвецького НВК “ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія” – Світлана Ігнатьєва. Вона презентувала свій досвід участі у проєкті та продемонструвала кращі зарубіжні практики формування ключових компетентностей на уроках англійської мови в початковій школі.
Щиро дякуємо педагогам громади за співпрацю та зворотній зв’язок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *