ФОРУМ ПАТРІОТИЧНИХ ІНІЦІАТИВ

ФОРУМ ПАТРІОТИЧНИХ ІНІЦІАТИВ
Організація виховної роботи в закладах загальної середньої освіти має бути спрямована на формування національно свідомої та соціально активної особистості з високою громадянською відповідальністю, громадянина України – носія цінностей з глибокими патріотичними почуттями.
Досвідом реалізації основних напрямків виховної роботи ділилися сьогодні заступники директорів та педагоги-організатори під час форуму патріотичних ініціатив, який відбувся на базі Вихрівської гімназії з ініціативи та згідно плану роботи ЦЕНТРУ ПРПП.Як керівництво, педагоги Дунаєвецького ліцею №1 організовують виховний процес в Новій українській школі, застосовують на практиці нові альтернативні форми роботи відповідно до нинішніх умов, які забезпечать належний рівень життєвої компетентності здобувачів освіти розповідала Оксана МУЗИЧИНСЬКА, заступник директора з виховної роботи. Зокрема Оксана Олегівна деталізувала партнерську взаємодію саме з батьками та результати такої співпраці.
Алла МАТІЯШ, заступник директора з виховної роботи Дунаєвецького ліцею №3 охарактеризувала суть концепції національно-патріотичного виховання як основи організації виховної роботи та наочно представила наповнюваність сайту ліцею у розділі «Виховна робота», де розміщена уся необхідна інформація в тому числі і для класних керівників.
Дієвим методом національно-патріотичного виховання є залучення учнів до різнопланової волонтерської діяльності як одного з аспектів виховання громадянина-патріота України, саме такими напрацюваннями поділилася з присутніми Людмила ОЛЕКСІЙКО, педагог-організатор Дунаєвецького ліцею №3. Розкриття суті даного питання вразило новаторськими та різноплановими подачами та формами втілення волонтерських заходів.
Виховний наратив сьогодення – це і популяризація традицій культури рідного краю як українськомовного культурного продукту. Наталія ОВЧАРУК, педагог-організатор Великожванчицького ліцею висвітлила аспекти роботи, які базуються на специфіці і традиція їх закладу освіти та пригостила усіх автентичним смаколиком-сувеніром.
Оксана ДОБРОВОЛЬСЬКА, педагог-організатор Вихрівської гімназії по творчому підійшла до висвітлення власного досвіду роботи національно-патріотичного спрямування. Її креатив вилився у відео-ролик, який замилував акторською майстерністю малих поварів-учнів, де вони під егідою виховника «готували» та плекали любов до рідної країни.
Захопила нас, творчих, у вир суперницва та командного духу представлена гра-квіз «Ми з України». З’ясували: українські предмети, пісні, слова, особистості – усе і усіх знаємо, а ігрові технології – це безпрограшний варіант організації дозвілля.
Прийшлася усім до душі, уявіть, прем’єра пісні присвячена педагогу-організатору, яку згенерував штучний інтелект, причому досить влучно. Ну і як без українського танцю, як фінального акорду. Це була ойра – парний побутовий танець розміром 3/4 такту.
Безмежна подяка адміністрації Вихрівськогої гімназії в особі Альони Романишеної та Людмили Загородньої за створений антураж (фото як доказ), феєричну атмосферу, гостинність, підтримку та ті емоції, які ви нам подарували – це дорогоцінно, повірте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *