Освітній форум «Будуємо майбутнє: освітні тренди»

3 жовтня 2024 року, Хмельниччина стала майданчиком для масштабного освітнього форуму «Будуємо майбутнє: освітні тренди». Ініційований обласною військовою адміністрацією, захід зібрав провідних експертів, науковців та практиків освіти, аби обговорити шляхи розвитку освіти в нових реаліях.
Одна із панельних дискусій була присвячена дошкіллю на тему: “Розвиток дитини в екосистемі дошкільної освіти в умовах війни: збереження та підтримка її потенціалу”, на якій я мала честь бути модератором. Спікери форуму поділилися своїми експертними думками з таких актуальних тем:
Стан та перспективи розвитку дошкільної освіти в Україні та Хмельницькій області в контексті нового Закону «Про дошкільну освіту». Світлана Нерянова, начальник відділу дошкільної освіти директорату дошкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України та Тетяна Гаркавенко, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації, представили аналіз сучасного стану дошкільної освіти в регіоні та окреслили основні напрямки її подальшого розвитку.
Якість дошкільної освіти: критерії оцінки та шляхи підвищення. Галина Давиденко, директорка Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», презентувала власний досвід роботи з підвищення якості освітніх послуг у дошкільних закладах.
Цифрова трансформація дошкільної освіти: виклики та можливості Хмельниччини. Наталія Олесюк, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Нетішинської міської ради, член ВГО “Асоціація працівників дошкільної освіти”, поділилася своїми міркуваннями щодо впровадження цифрових технологій у освітній процес дошкілля.
Інклюзивне дошкілля Хмельниччини: досвід, виклики та перспективи. Наталія Єремчук, вихователь-методист Хмельницького ЗДО №36 “Вербиченька”, розповіла про досвід інклюзивного навчання в дошкільному закладі та виклики, з якими стикаються педагоги.
Учасники форуму мали змогу обговорити актуальні питання, обмінятися досвідом та напрацювати спільні рішення щодо подальшого розвитку дошкільної освіти в Хмельницькій області.
Панельна дискусія та обмін досвідом у якій були присутні очно близько 50 учасників та 399 онлайн дозволили учасникам сформувати спільне бачення майбутнього української дошкільної освіти та розробити практичні рекомендації для її подальшого розвитку.
Форум став яскравим доказом того, що навіть у найскладніші часи українські освітяни прагнуть до змін і готові будувати краще майбутнє для нашої країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *