ПРОВЕДЕНО МЕНТОРСЬКУ ЗУСТРІЧ «КРОКИ СТАНОВЛЕННЯ» ДЛЯ АСИСТЕНТІВ ПЕДАГОГА ТА КЛАСОВОДІВ ІНКЛЮЗИВНИХ КЛАСІВ

06 вересня 2024 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників успішно відбулася менторська зустріч «Кроки становлення» для новопризначених асистентів педагога та класоводів інклюзивних класів. Захід організований з метою надання методичної та психологічної підтримки педагогам, які працюють в умовах інклюзивної освіти.
Під час зустрічі голова фахової спільноти Алла СВАРЧЕВСЬКА поділилася цінними порадами щодо організації роботи з учнями з особливими освітніми потребами. Учасники обговорювали важливі питання створення комфортного навчального середовища та індивідуального підходу до кожної дитини. Своїми напрацюваннями та веденням документації поділилась Мирослава ПШЕТАКОВСЬКА, асистент педагога Дунаєвецького ліцею №4. Консультант Центру ПРПП Наталія ДАРМОГРАЙ надала додаткові рекомендації щодо організації співпраці між учителями, батьками та асистентами вчителя.
Серед запрошених учасників були асистенти педагога із Дунаєвецьких ліцеїв:
Михайлиця Г.В. (Дунаєвецький ліцей №1),
Солярик В.В., Ткачук Т.В. (Дунаєвецький ліцей №3).
У заході взяли участь і учителі початкових класів (ЦАСЮК Ольга, учитель Дунаєвецького ліцею №1 та РОЗОВА Наталія, учитель Дунаєвецького ліцею №3, які відіграють ключову роль у роботі з інклюзивного навчання, оскільки саме вони закладають основу для рівного доступу до освіти всіх дітей. Усі учасники заходу активно навчаються новим методам роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, створюючи сприятливе середовище для кожного учня.
Зустріч стала платформою для обміну досвідом та підтримки педагогів, що сприятиме їхньому професійному зростанню та ефективній роботі в інклюзивних класах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *