ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ «МИСТЕЦТВО»

3 травня 2023 р. в рамках співпраці ЦПРПП ДМР та ХОІППО для спільноти вчителів освітньої галузі «Мистецтво» Дунаєвецької міської територіальної громади відбувся сертифікований семінар «Оновлення творів для слухання, сприймання та виконання» на базі Дунаєвецького ліцею №3. Зустріч відбулася за участі Махмутової Анжели Євгеніївни, старшого викладача кафедри теорії та методик суспільно-гуманітарних дисциплін ХОІППО.

Захід розпочалася з вдячності нашим захисникам. Окреслили питання національного виховання. Зупинились на цінностях, які формуються завдяки компетентнісному потенціалу мистецької освітньої галузі. Методист звернула увагу на важливість міжпредметних зав’язків.

Презентуючи плеяду «Мистецьких зустрічей», Анжела Євгенівна відмітила, що ідею зустрічей почерпнула саме в Дунаєвецькій ТГ, адже перша зустріч була з Сергієм Файфурою, уродженцем Дунаєвеччини. Познайомили учасників із навчальними колективними проєктами: «Тіні забутих митців та загублених творів» та «Сучасні подільські майстри образотворчого мистецтва». На завершення були презентовані інтернет-ресурси з цікавинками про українське мистецтво.

Гостем заходу був Олександр Дудар – акордеоніст-віртуоз, композитор, музикант, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії Богдана Хмельницького. У його виконанні звучали авторські пісні на слова Ліни Костенко та Броніслава Грищука.

Учителі мистецьких дисциплін Дунаєвеччини зуміли поглибити знання щодо впровадження творів мистецтва українських авторів для подальшого виховання гармонійно розвинутої, естетично й творчо спрямованої особистості дитини під впливом цінностей українського мистецтва.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *