Інституційний аудит: від довіри через партнерство – до якості освіти

Чергове засідання Школи освітніх управлінців «Інституційний аудит: від довіри через партнерство – до якості освіти» відбулося 2 травня у рамках співпраці, управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради та Центру ПРПП. Платформою для зустрічі та обміну управлінськими ідеями став Дунаєвецький ліцей №1(директор Юрій Чекман).
З процедурою проведення інституційного аудиту як якісно нового механізму перевірки закладів освіти ознайомила присутніх Інна Ісакова, начальник управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради.
Керівники Дунаєвецьких міських ліцеїв надавали практичну допомогу колегам в організації роботи з визначення політики забезпечення якості освітньої діяльності: формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти (Юрій Чекман), створення безпечних і комфортних умов навчання та праці у ЗЗСО (Оксана Куровська), розробки Стратегії розвитку та системи планування ЗЗСО (Оксана Каліновська), функціонування відкритої, прозорої, зрозумілої для здобувачів освіти системи оцінювання навчальних досягнень(Наталія Магера), проведення процедури самооцінювання якості освітніх та управлінських процесів закладу освіти (Алла Коріневська, заступник директора Іванковецького ліцею). Не залишив нікого байдужим і погляд експертів Жанни Ільєвої та Миколи Буняка на інституційний аудит ЗЗСО, бліц-інтерв’ю «Інституційний аудит у запитаннях-відповідях» та управлінський практикум «Опрацьовуємо форми вивчення документації під час інституційного аудиту» від Центру професійного розвитку педагогічних працівників.
Онлайн-діалог з Олесею Прус, директоркою Хмельницького НВК №4, регіональним тренером НУШ, визначив спільне розуміння якості освіти, окреслив значення інформаційно-аналітичної системи EvaluEd для самооцінювання освітніх та управлінських процесів.
Адже, кожен заклад освіти – унікальний, має власні традиції й особливості і може обрати власну модель забезпечення якості освіти. Але в найголовнішому ми маємо бути єдиними – меті, цінностях, прагненнях. Отже продовжуємо працювати для успіху кожної дитини та країни в цілому, для Перемоги!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *