НМТ – 2023: ресурси для якісної підготовки

Центр професійного розвитку педагогічних працівників у співпраці з методичним активом фахових спільнот продовжує цикл онлайн-зустрічей з метою успішної підготовки до НМТ-2023. 04 квітня чергова зустріч відбулась з учителями англійської мови, які викладають в 11-х класах.
Голова фахової спільноти учителів англійської мови Світлана ІГНАТЬЄВА ознайомила педагогів із нововведеннями, які чекатимуть на здобувачів освіти при складанні НМТ з іноземних мов. Зокрема, у НМТ-2023 з англійської мови не буде завдань з аудіювання і письмової розгорнутої відповіді. Такі зміни відбулися через те, що програмне забезпечення платформи, на якій відбудеться тестування, не дає змоги перевірити ці дві частини без залучення екзаменаторів.
Кожен учитель, який готує учнів до складання НМТ, самостійно складає план підготовки, тому стратегій підготовки може бути безліч. Усе залежить від індивідуальних особливостей учня: його базових знань і слабких місць, періоду підготовки тощо.
У формі конструктивного діалогу детально обговорили структуру, типи завдань демонстраційного варіанту тесту та дійшли висновків, що найкращою підготовкою до тестування з іноземної мови є постійна практика та вдосконалення мовних навичок, регулярне виконання вправ, прослуховування аудіо та перегляд відео на мові, читання текстових матеріалів та спілкування з носіями мови.
Дякуємо фаховій спільноті учителів англійської мови за плідну роботу. Сподіваємось, що кожен обрав стратегію підготовки до НМТ, яка найкраще підходить його учням. А комунікація в дружньому колі стане запорукою якісних результатів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *