Математична частина мультитесту: ресурси якісної підготовки

Цього року, як і у 2022, проведення традиційного ЗНО в Україні неможливе через безпекову ситуацію. У 2023 році абітурієнти знову складатимуть дещо змінений національний мультипредметний тест (НМТ) – воєнну альтернативу ЗНО. За його результатами і вступатимуть до вишів.
Як і минулого року, випускники складатимуть три предмети, утім у 2023 році одна з дисциплін буде на вибір. Разом з тим, історію України вилучили з переліку обов’язкових.
17 березня 2023 року для педагогів Дунаєвецької міської ТГ, які викладають математику в 11-х класах Центром професійного розвитку педагогічних працівників спільно з головою фахової спільноти Аліною ЩЕЛЬСЬКОЮ було проведено онлайн-консультування з метою якісної підготовки до математичної частини мультитесту.
Консультант КУ ДМР «Центр ПРПП» Ірина ШЕНДЕРУК ознайомила педагогів із нововведеннями, які чекатимуть на здобувачів освіти при складанні НМТ з математики у 2023 році та звернула увагу на ресурси якісної підготовки до випробування задля отримання гарних результатів.
Український центр оцінювання якості освіти вже опублікував демонстраційний тест із математики, який вступники можуть пройти онлайн. На структурі, типах завдань демонстраційного варіанту та тривалості їхнього виконання увагу колег зосередила учитель математики Дунаєвецького ліцею №3 Аліна ЩЕЛЬСЬКА.
Роками в суспільстві точаться суперечки з приводу того, що математика потрібна лише технарям, а не тим, хто обирає гуманітарні науки.
Експерт та розробник тестових завдань з математики УЦОЯО Юрій Захарійченко пояснює чому математика має залишатися в переліку обов’язкових предметів на ЗНО (НМТ).
“На закиди про необов’язковість математики я наводжу приклад зі спортзалом: варто постійно підтримувати себе у формі, хоча б ходити пішки й давати собі якісь фізичні навантаження. Наші мізки теж потребують розвитку, а математика ще і привчає до вміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, робити висновки, перевіряти, правда це чи брехня.
XXI століття стало часом коли відбувається величезна інфляція слова. А математика якраз є вакциною від цього хаосу, адже тебе вчать піддавати все сумніву й шукати правильні рішення”.
Освітянин додає, що математика – це життя. Яку роботу не візьміть, скрізь вона є: дизайн, робототехніка, медицина, космічні технології й навіть війна, приміром, саперна справа. Навряд чи нам хочеться мати справу з непрофесіоналами в будь-якій із цих сфер.
Дякуємо фаховій спільноті учителів математики за плідну роботу. Ми надзвичайно цінуємо роботу педагогів, які готують дітей до НМТ, їх стійкість на шляху до нашої спільної мети – ПЕРЕМОГИ! РАЗОМ ІЗ ВАМИ – ТІЛЬКИ ВПЕРЕД!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *