УПРАВЛІНСЬКА ОСВІТНЯ ШКОЛА: ВЧИТИСЬ САМОМУ, ВЧИТИСЬ У ІНШИХ, САМОМУ ВЧИТИ ІНШИХ

Управлінська освітня школа, ініційована управлінням освіти, молоді та спорту ДМР у співпраці з Центром професійного розвитку педагогічних працівників, згуртувала креативних та успішних керівників закладів дошкільної освіти Дунаєвецької міської ТГ, які створюють комфортний освітній простір у закладі, реалізовують успішні ідеї щодо покращення якості дошкільної освіти, забезпечують умови для самореалізації дітей, їх батьків та педагогів. Адже, дошкільна освіта не стоїть на місці, і чим вищий рівень її розвитку, тим більші вимоги до керівника закладу дошкільної освіти.
З керівниками ЗДО займалися спеціалісти управління освіти, фахівці Центру професійного розвитку педагогічних працівників, члени методичного активу освітян громади.
Теоретичний блок засідання управлінської освітньої школи включав питання «Нормативно-правові та організаційні аспекти діяльності ЗДО громади в умовах воєнного стану» ( Інна Ісакова, начальник управління освіти,молоді та спорту ДМР), «Створення безпечного, комфортного, інклюзивного середовища для учасників освітнього процесу й підвищення якості освітньої діяльності закладу дошкільної освіти в умовах воєнного стану» (Наталія Криськова, директор Дунаєвецького ЗДО №5 «Усмішка»), «Професійний розвиток педагогів ЗДО: управлінські рішення щодо підвищення кваліфікації» (Галина Давиденко, директор Центру ПРПП).
Під час практичного блоку засідання управлінської освітньої школи керівники вправлялися в освоєнні нормативного навігатора керівника ЗДО (Тетяна Вільчанська, вихователь-методист Дунаєвецького ЗДО №1 «Ромашка», керівник фахової спільноти педагогів ЗДО, розглядали особливості впровадження професійного стандарту «Вихователь закладу дошкільної освіти» (Ірина Завіша, вихователь-методист Дунаєвецького ЗДО №4 «Теремок»), Управлінський практикум з ведення діловодства у ЗДО провела Емілія Паламарчук, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту ДМР.
Вчитись самому, вчитись у інших, самому вчити інших. Таким є є бачення успішного керівника закладу дошкільної освіти.
Головне, не стояти на місці, завжди розвиватись та прагнути кращого. А ще вірити та довіряти своїй команді, бути одним цілим з ними. І тоді, ви разом долатимете всі труднощі на шляху до успіху! 🇺🇦Перемоги всім нам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *