ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ДІТЕЙ

24 січня управлінням освіти, молоді та спорту спільно з КУ ДМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» реалізовано семінар для соціальних педагогів та практичних психологів ЗЗСО та ЗДО на тему «Психолого-педагогічний супровід внутрішньо переміщених дітей».
Спікерами заходу були:
📎Леся ВАСИЛЬЄВА, в.о. начальника Служби у справах дітей, яка детально зупинилася на ключових питаннях співпраці працівників психологічної служби із Службою та напрямках роботи з категоріями дітей які проживають у складних життєвих обставинах.
📎Ольга АНТОНЮК, завідуюча відділом соціальної адаптації та 📎Аліна Верещинська, психолог КУ «Центр надання соціальних послуг» зосередили увагу на болючому питанні домашнього насилля та як запобігти такій формі агресії загалом;
🖇Ольга КУШНІР, практичний психолог та соціальний педагог Великожванчицького ліцею, окреслила напрямки роботи із внутрішньо переміщеними дітьми та якою нормативно-правовою базою слід керуватися, поділилася досвідом роботи зцілюючих та стресостійких технік.
🖇Аліна УРИВКО, практичний психолог Дунаєвецького ліцею №3, соціальний педагог в межах проєкту «Психосоціальна допомога дітям шкільного віку під час війни в Україні» навела приклад результативної співпраці із БО «Благодійний Фонд «Карітас»», окреслила напрямки роботи щодо реалізації даного проєкту та використанні психосоціальних методів подолання труднощів в умовах війни.
Загалом зустріч мала діалоговий характер, де присутні фахівці з’ясовували у форматі запитань-відповідей дотичні проблеми та напрямки роботи із соціально вразливими категоріями дітей. Бо лише консолідуючи зусилля, зможемо впоратися з новими викликами та проблемами. — з Ольгою Кушнир та Аліною Уривко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *