ТЕРИТОРІЯ ЗРОСТАННЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

Учитель початкових класів – наставник, помічник, захисник і друг, який покликаний допомогти дитині не тільки придбати знання, оволодіти вміннями і навичками, а й допомогти адаптуватися в цьому світі, розкрити і проявити свої здібності, відчути себе самостійною творчою особистістю. Саме для таких творчих, енергійних, креативних педагогів в межах співпраці КУ Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» з Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка на базі Дунаєвецького ліцею №3 працювала предметна локація в межах «Території зростання» на тему «Психолого-педагогічний складник початкової освіти в умовах воєнного стану в Україні».

Гудима Н.В., кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії та методик початкової освіти та Ковальчук О.В., кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти зупинились на питанні пошуку шляхів щодо розв’язання актуальних проблем: забезпечення інтегративного підходу у створені особистісно орієнтованого, гуманізованого освітнього простору в умовах НУШ; інклюзивної освіти; звернули увагу на можливість переосмислення принципів освітньої політики зі створення рівних умов та можливостей для отримання якісної освіти і розвитку потенціалу всіх дітей.

Педагоги формували очікування, рефлексували, розв’язували ситуативні завдання, виконували творчі вправи…

Зустріч була досить насиченою, інформативною та практичною. Усі учасники отримали Сертифікати КПНУ, які засвідчують участь у 6-годинному семінарі, що є досить важливим для майбутнього проходження атестації, відповідно Типового положення про атестацію педагогічних працівників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *