ТЕРИТОРІЯ ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ

Сучасна ситуація суспільного розвитку актуалізувала необхідність всебічної професійної компетентності вчителя який має володіти цілим комплексом знань, умінь, властивостей і якостей особистості, що забезпечують варіативність, оптимальність та ефективність побудови навчально-виховного процесу.
12 січня 2023 року у рамках співпраці Центру професійного розвитку педагогічних працівників з Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка на базі Дунаєвецького ліцею №1 діяли предметні локації в межах «Території зростання».
Учителі української мови та літератури спілкувалися на тему «Особливості лінгвістичної підготовки здобувачів загальної середньої освіти в сучасних умовах війни».
Шевчук Зореслава Сергіївна, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови КПНУ ім. І.Огієнка зосередила увагу авдиторії на дотриманні норм академічної доброчесності, змоделювала ситуації як розрізняти чесність та доброчесність, зупинилася на ключових цінностях та видах порушень основи академічного письма у старшій школі.
Марчук Людмила Миколаївна, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови КПНУ ім. І.Огієнка виокреслила проблеми, які виникли в умовах війни, як протидіяти стереотипам та проявам мови ворожнечі, аби її розпізнати та не поширювати на загал.
Дискусійні питання шкільної історичної освіти об’єднали представників фахової спільноти учителів історії. Учасники семінару мали можливість познайомитися із прогресивними ідеями та напрацюваннями науковців: Степанкова Валерія Степановича, завідувача кафедри всесвітньої історії, доктора історичних наук, професора з питання «Методологічні аспекти Національної революції середини XVII cт.» та Боровця Івана Івановича, кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії, який провів порівняльний аналіз викладання історії в середній школі Чехії та України.
Об’єднала усіх спільна мета – навчати і навчатись, удосконалюватись, розвивати ключові та фахові компетентності.
Таку плідну співпрацю плануємо розвивати і надалі, системно працюючи над підвищенням рівня фахової майстерності педагогів нашої громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *