День Центру ПРПП у Ганнівській гімназії – нові освітні ідеї, нові можливості для професійного зростання учителя

В контексті реформування системи освіти вчитель Нової української школи – це покликання і заклик до безперервного творчого професійного розвитку, це агент змін, провайдер освітньої реформи, лідер громади, фахівець, який творчо мислить, генерує новаторські ідеї, уміє спілкуватися і працювати в команді, гнучкий та впевнений в собі.
Платформою для обміну думками та стратегіями нових можливостей та перспектив впровадження Державного стандарту повної загальної середньої освіти у базовій школі, практичними й теоретичними ідеями перших кроків у НУШ став День Центру професійного розвитку педагогічних працівників у Ганнівській гімназії, проведений 22 грудня на запити педагогів.
Командна робота, інтерес до пошуку, партнерська взаємодія, відкритість до інновацій, удосконалення та оновлення знань щодо трудових функцій, професійних ролей вчителя НУШ, його індивідуального освітнього маршруту, методичні активності від консультантів Центру ПРПП – сприяли розвитку творчого потенціалу педагогів, вдосконаленню їх професійних компетентностей, збагаченню досвіду новітніми ідеями, трендами навчання та виховання.
Одне з головних питань, яке хвилює сьогодні усіх вчителів-предметників, що у 2022/2023 навчальному році розпочали працювати за новим Державним стандартом ЗСО: «Як встановлювати рівень опанування навчального матеріалу, визначати сформованість ключових компетентностей та наскрізних умінь учнів 5 класів НУШ?». Тому, на запити педагогів ліцею було розглянуто рекомендації щодо організації цього вкрай важливого складника освітнього процесу – оцінювання.
Цінним додатком стала тека з корисними наочними матеріалами, які поповнять методичну скарбничку ліцею.
Своєрідним фідбеком проведення Дня Центру ПРПП у Ганнівській гімназії стало усвідомлення всіма учасниками зустрічі того, що наша спільна головна мета – створити школу, в якій буде комфортно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті, школу, де вчать критично мислити, експериментувати, де працює вчитель НУШ – людина, яка надихає вчитися, агент змін, що формує нове покоління української нації. Адже, нині, як ніколи, Україна потребує висококомпетентних фахівців.
Це наш з вами вклад в перемогу.
Борімось і переможемо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *