Панорама інтерактивних знахідок

30 листопада 2022 року відбулася онлайн презентація ресурсу для створення пазлів – Jigsaw Planet. З яким педагогів познайомив учитель інформатики Дунаєвецького ліцею №3 – Микола СІКОРА.
Пазли для дітей онлайн — чудовий спосіб захопитися грою, яка не тільки викликає цікавість, але й приносить користь. Вони гарно тренують уважність, допомагаючи пізнавати світ навколо. Тому використання їх на уроці психологічно знімає напруженість з учнів під час виконання тренувальних вправ, замінюючи її здоровим спортивним інтересом.
Роботу з пазлами можна ускладнити, запропонувавши учням різноманітні зашифровані на них завдання:скласти ланцюжок подій, зображених у тексті, дати характеристику героя, визначити тему уроку, проблемні питання, порушені у творі, переказати епізод твору, розповісти про події, які відбувалися до чи після того епізоду, що на картинці, скласти паспорт твору.
А що якщо картинка для пазла буде не звичайна, а “математична”. Наприклад, графік функції, або формула. Тоді, збираючи пазл, учні отримують можливість повторити і закріпити певні знання. Або зібрати формули скороченого множення, чи пазл з 3- компонентів, графік функції, назва цього графіка та аналітичний запис функції, якій графік належить.
Як бачимо, такий ресурс стане у нагоді будь-якому учителю-предметнику аби урізноманітнити навчальний процес.
Дякуємо Миколі Миколайовичу за бажання ділитися інтерактивними знахідками та поповнювати скарбницю наших можливостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *