Планування уроку іноземної мови: нові підходи в умовах НУШ

Триває марафон освітніх онлайн-комунікації «НУШ: об’єднуємо ідеї» зі студентами та науково-педагогічними працівниками факультету іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.
Методика сучасного уроку іноземної мови тісно пов’язана з інтерактивними методами. Тому сучасний вчитель повинен бути креативним та артистичним, а при підготовці майбутніх вчителів головний акцент повинен ставитися на завдання, які розвивають творчий початок особистості, підвищують мотивацію до вивчення мови та покращують мову як основний механізм комунікації.
21 листопада 2022 року відбувся черговий онлайн-семінар у співпраці Центру професійного розвитку педагогічних працівників та К-ПНУ імені Івана Огієнка. Учасників зустрічі об’єднала спільна мета – використання сучасних освітніх технологій для роботи з школярами на уроках англійської мови в контексті теми «Планування уроку іноземної мови: нові підходи в умовах НУШ».
Спікери заходу: Світлана Ігнатьєва, учитель англійської мови Дунаєвецького ліцею №1 та Ольга Міхтєєва, учитель англійської мови Шепетівського НВК №1 у складі: «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей ім. Героя України М. Дзявульського» – фасилітатори курсів Британської Ради, створивши атмосферу командної роботи, поділились з колегами досвідом формування мотивації школярів при вивченні англійської мови за допомогою дієвих інтерактивних вправ, які передбачають використання рольових ігор, моделювання життєвих ситуацій та ін.
Власне, залучення майбутніх педагогів до діалогу з досвідченими колегами сприяє формуванню комунікації учителів англійської мови та ефективності викладання предмета в умовах НУШ.
Такий вид співпраці значно допомагає вчителям проаналізувати власні цінності та переконання щодо освіти, обміркувати власну професійну поведінку, спланувати зміни у професійному середовищі. На основі досвіду учасників семінару можна стверджувати, що сучасний учитель англійської мови має безмежні можливості зробити свій професійний освітній шлях розвитку та саморозвитку ефективним, а освітнє середовище протягом усього життя корисним.
Дякуємо спікерам за цікавий підхід до проведення онлайн-комунікації та корисні лайфхаки для колег, які вони зможуть використовувати у власній професійній діяльності.
Доброзичлива атмосфера дала можливість учасникам ближче познайомитись, розвинути свої комунікативні навички, впевненість в собі, будувати свої відносини на основі довіри та поваги.
Дякуємо науково-педагогічним працівникам факультету іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за організацію, здобувачам вищої освіти за активність, відкритість та позитив!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *