Перша психологічна допомога

Перша психологічна допомога – актуальна на сьогодні тема, що об’єднала працівників психологічної служби закладів освіти нашої громади та стала приводом для участі у практичному тренінгу від представників міжнародної громадської організації «MEDAIR».
Учасники тренінгу отримали поради щодо того, як впоратися з критичними ситуаціями, опановувати свої емоції, виводити потерпілих із стану психологічної кризи.
Усі вправи мали можливість відпрацювати власне на собі: «Знайомство», «Електрострум», ефективне дихання по квадрату, «Мокра собака», «Квітка та свічка», «Ліфт», «Кулька», «Синхронне дихання», «Сніговик» – зосереджувалися на емоції спокою.
Ознайомлювалися із точками тривоги, застосовували техніку тапінгу, перетворювали негативний малюнок на позитивний. Ототожнювали свої невиказані проблеми зі склянкою води, яку тримаємо у витягнутій руці – руйнуючи себе з середини.
Позитивно відгукнулася вправа «10 спільних рис» – познайомилися таким чином один з одним.
Під спів птахів у лісі, де ліс – це наше дитинство, перенеслися в уявне буття і прочилали записку-послання самому собі.
Дякуємо кваліфікованим спеціалістам MEDAIR за можливість попрактикувати та знайти відповідь на багато болючих і хвилюючих питань.
Дунаєвецький ліцей N1 – за платформу для зустрічі.
Поінформований, отже озброєний!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *