ОСВІТНІЙ ЖОВТЕНЬ для учителів інформатичної галузі

31 жовтня 2022 року продовжив свою роботу Освітній жовтень Центру ПРПП. В онлайн-комунікації взяли участь учителі інформатичної освітньої галузі, які працюють в 5 класах НУШ .
Метою інформатичної освітньої галузі є розвиток особистості учня, здатного використовувати цифрові інструменти і технології для розв’язання проблем, розвитку, творчого самовираження, забезпечення власного і суспільного добробуту, критично мислити, безпечно та відповідально діяти в інформаційному суспільстві.
Спікерами вебінару були: Олена Нечипорук, учителька інформатики Дунаєвецького ліцею №3, яка розкрила зміст ключових компетентностей, які учні мають набути у 5 класах;
Сергій Міляр, учитель інформатики Дунаєвецького ліцею №4 із темою «Використання онлайн сервісів для розвитку алгоритмічного мислення школярів»;
Олег Чешневський, учитель інформатики Нестеровецького ліцею здивував присутніх представленням власного інтерактивного музею наочностей з історії обчислювальної та комп’ютерної техніки та можливих варіантах використання їх у практичну роботу на уроках інформатики. Вже 15 років поспіль Олегом Володимировичем комплектуються подібні експонати та щораз стають у нагоді під час вивчення тем, пов’язаних з апаратною складовою комп’ютерної техніки.
Ще раз переконалися, що кожен учитель інформатики, як правило, має в своєму досвіді достатньо як власних інноваційних напрацювань, так і коректних запозичень для проведення навчальних занять на високому рівні, який відповідає вимогам Державному стандарту базової середньої освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *