Освітній жовтень «Більше освіти – нові можливості»

Основним принципом діяльності освітньої системи сьогодні є залучення педагогів до навчання, яке триває постійно, все життя. Розвиток неперервного навчання разом із формуванням суспільства знань стали одним із соціальних наслідків глобалізації та інформатизації. Освіта більше не може обмежуватися кількома роками чи навіть десятиліттями на початку життя людини, оскільки безперервне оновлення інформації вимагає постійного самовдосконалення та навчання для досягнення життєвого успіху.
Одним із потужних суб’єктів підвищення кваліфікації педагогів у секторі неформальної освіти є університети. У рамках співпраці з Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка, з метою удосконалення та набуття педагогами громади нових компетентностей у межах професійної діяльності, КУ ДМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» було зініційовано проведення Освітнього жовтня «Більше освіти – нові можливості».
06 жовтня 2022 року на базі Дунаєвецького ліцею №3 було організовано роботу предметних локацій для фахових спільнот: учителів історії та правознавства з актуальних питань змісту суспільно-гуманітарних дисциплін у закладах середньої освіти; вчителів біології по організації сучасного та ефективного уроку; учителів початкових класів з темою професійного розвитку в умовах цифровізації освіти; вихователів закладів дошкільної освіти з питань організації дослідницько-експериментальної діяльності як чинника пізнавального розвитку дошкільнят.
Ще одним важливим напрямком роботи Освітнього жовтня, організованого Центром ПРПП у співпраці з партнерами – К-ПНУ імені Івана Огієнка стала профорієнтаційна робота для учнів 11-х класів міських ЗЗСО Дунаєвецької міської ради з метою інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо світу професій, розширення світогляду учнів, проведення превентивної роботи серед учнівської молоді з питань підвищення мотивації до правильного вибору професії.
Випускники міських закладів освіти отримали практичні поради і рекомендації з особистісного розвитку і успішного вибору професійного шляху від кваліфікованих фахівців вищого навчального закладу.
Здобувачам освіти, як майбутнім студентам було надано необхідну інформацію щодо вступної кампанії у 2023 році, ознайомлено з інформаційними матеріалами, напрямами і спеціальностями підготовки в університеті та правилами прийому до ВНЗ.
Усіх учасників Освітнього жовтня об’єднала спільна мета – підготовка інноваційного педагога відповідно до державної освітньої політики, з урахуванням суспільних викликів, який поєднує у своїй професійній діяльності теоретичну і практичну підготовки, має сформовані ключові, професійні та загальнопрофесійні компетентності.
В ході сертифікованих зустрічей з педагогами освітянської спільноти Дунаєвецької міської ради працювали 9 модераторів з різними темами, формами, методами і підходами: Людмила Любінська, доктор біологічних наук, професор, професор кафедри біології та методики її викладання; Микола Матвєєв, кандидат біологічних наук, доцент кафедри біології та методики її викладання; Наталія Гудима, кандидат філологічних наук, доцент, керівник навчально-методичного відділу К-ПНУ; Наталія Бахмат, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти; Наталія Мєлєкєсцева, кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії та методик початкової освіти; Володимир Адамовський, кандидат історичних наук, доцент кафедри археології, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін; Сергій Олійник, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України; Тетяна Бабюк, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії та методик дошкільної освіти; Іванна Пукас, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методик дошкільної освіти.
Педагоги обмінялися враженнями від висвітлених питань та отримали кваліфіковані відповіді на запитання від провідних науковців університету. Позитивні відгуки замовників освітніх послуг, обмін професійним досвідом, зацікавленість та вмотивованість – таким запам’ятався проведений Центром Освітній жовтень «Більше освіти – нові можливості».
Висловлюємо слова вдячності викладачам Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за співпрацю та надану педагогам можливість навчатись, удосконалюватись, розвивати ключові та фахові компетентності. Переконані, що здобутий досвід стане у нагоді освітянам громади під час їх діяльності, професійно згуртує їх та вмотивує до нових творчих звершень та сподіваємось на підтримку К-ПНУ імені Івана Огієнка при реалізації нових спільних ініціатив!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *