День Центру ПРПП у закладі освіти – нові освітні ідеї, нові можливості для професійного зростання учителя

Формування умотивованого, готового до змін власного мислення педагога, що володіє новітніми компетенціями та інструментами – головна мета Нової Української Школи. Її пріоритет – забезпечити професійне й особистісне зростання учителів, аби вони надихалися самі й надихали інших.
Провідною ідеєю Дня Центру професійного розвитку педагогічних працівників, проведеного 22 вересня у Дунаєвецькому ліцеї №2, було удосконалення компетентностей педагогів згідно Професійного стандарту вчителя, який дозволяє визначати чіткі орієнтири його власного фахового зростання.
Командна робота, інтерес до пошуку, партнерська взаємодія, відкритість до інновацій, удосконалення та оновлення знань щодо трудових функцій, професійних ролей вчителя НУШ, його індивідуального освітнього маршруту, методичні активності від консультантів Центру ПРПП – сприяли розвитку творчого потенціалу педагогів, вдосконаленню їх професійних компетентностей, збагаченню досвіду новітніми ідеями, трендами навчання та виховання.
Одне з головних питань, яке хвилює сьогодні усіх вчителів-предметників, що у 2022/2023 навчальному році розпочали працювати за новим Державним стандартом ЗСО: «Як встановлювати рівень опанування навчального матеріалу, визначати сформованість ключових компетентностей та наскрізних умінь учнів 5 класів НУШ?». Тому, на запити педагогів ліцею було розглянуто рекомендації щодо організації цього вкрай важливого складника освітнього процесу – оцінювання.
Цінним додатком стала тека з корисними наочними матеріалами, які поповнять методичну скарбничку ліцею.
Своєрідним фідбеком стало усвідомлення учасниками зустрічі того, що, дійсно, вчитель НУШ – людина, яка надихає вчитися, агент змін, що формує нове покоління української нації.
Дякуємо Дунаєвецькому ліцею №2 за ефективну позитивну комунікацію!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *