Мотиваційний лист: поради абітурієнтам

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
В Україні через війну спростили зовнішнє незалежне оцінювання, запровадивши Національний мультипредметний тест з трьох предметів.
Утім, цьогоріч долю декого з абітурієнтів при вступі можуть вирішувати не лише результати НМТ, але й мотиваційний лист.
Детально розібратися в особливостях написання мотиваційного листа сьогодні абітурієнтам Дунаєвецької ТГ допомогли філологи К-ПНУ – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови Людмила Марчук та кандидат філологічних наук Зореслава Шевчук.
Під час зустрічі детально обговорили як успішно написати мотиваційний лист: на яких моментах акцентувати увагу, чого варто уникати, в чому його цінність і чому треба підходити до цього завдання відповідально.
Зореслава Сергіївна зупинилась на ознаках листа, обсязі, причинах чому потрібно досліджувати академічне середовище університету та різних освітніх програм, основних завданнях вступників у мотиваційному листі.
Людмила Марчук відповідно охарактеризувала структуру, обов’язкові реквізити, акцентувала увагу на конкурентноспроможності такого листа.
Адже такий лист має подвійну цінність: він може слугувати важливим аргументом при вступі. За однакових балів вступників з НМТ університети надаватимуть перевагу найбільш вмотивованим абітурієнтам.
Крім того, пишучи мотиваційний лист, абітурієнт має додаткову можливість обміркувати та аргументувати своє рішення, утвердитись у своєму переконанні вступити на відповідну освітню програму або ж навпаки – змінити свою думку.
Усі учасники вебінару мали можливість поставити уточнююче запитання та почути фахову відповідь. Активність присутніх засвідчує необхідність таких практичних зустрічей.
Дякуємо філологам К-ПНУ – Людмилі Марчук, Зореславі Шевчук за плідну співпрацю та інформативну бесіду з нашим учнівством та педагогами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *