Сьогодні ми дбаємо про мирне завтра


Наші перші випускники четвертих класів НУШ уже в вересні 2022 року переступлять поріг п’ятого класу. Учителі базової середньої освіти мають бути готові до викликів, які їм ставить сьогодення.
З метою підготовки вчителів, що працюватимуть у 5-х класах у 2022/2023 навчальному році у закладах освіти Дунаєвецької міської ТГ, Маківської селищної ТГ та Новодунаєвецької селищної ТГ, до реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти 6 та 7 травня 2022 року було завершено проведення семінарів-тренінгів у дистанційній формі.
20 педагогів Дунаєвецької міської ТГ пройшли успішно 14-годинний курс тренінгів. На заняттях педагоги опрацювали Концепцію НУШ, обговорили виклики, що стоять перед базовою загальною середньою освітою.
Учителі проаналізували особливості модельних навчальних програм, їх варіативність. Зупинились на темі розвитку критичного мислення на уроках природничої освітньої галузі в контексті НУШ.
Жваве обговорення викликала тема «Оцінювання навчальних досягнень учнів. Формувальне поточне, підсумкове оцінювання». Педагогам були запропоновані ресурси для проведення формувального оцінювання.
В НУШ належна увага приділяється інклюзивному навчанню. Тому і серія семінарів-тренінгів включала тему «Організація інклюзивного навчання»
Тренери природничої галузі Дармограй Наталія Олександрівна та Магаляс Леся Сергіївна надали ряд матеріалів, які педагоги матимуть можливість використовувати у своїй професійній діяльності.
Дякуємо Хмельницький Обласний Інститут Післядипломної Педагогічної Освіти (ХОІППО) за належну підготовку тренерів НУШ та можливість підвищувати кваліфікацію педагогам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *