Розпис Поділля: бренд, якому пів століття

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
Попри всі труднощі, які внесла у життя кожного українця безжальна війна, ми рухаємося далі, доводячи собі і світу, що незламність духу, сила волі є сильнішими за чиєсь бажання зруйнувати мир. Українці – нація нескорених: сіємо, випікаємо,малюємо,мріємо,співаємо ,незважаючи ні на що.
Чергове засідання розмовного клубу «Соняшник», ініційованого Центром професійного розвитку педагогічних працівників, пройшло в комфортній атмосфері, в неперевершеному жвавому спілкуванні рідною українською. Мова йшла про прекрасний оригінальний вид народної творчості, бренд Поділля, який живить нашу генетичну пам’ять, продовжує давні традиції – подільський розпис. Адже, мистецька спадщина традиційного народного розпису житла і господарчих будівель на Поділлі багата і розмаїта, залишається привабливим і актуальним компонентом традиційної культури.
Чудовий майстер-клас «Розпис Поділля: бренд, якому пів століття» провела вихователь Дунаєвецького ЗДО №5 «Усмішка» Марина Кросондович, і барвистий, розкішний стиль подільського розпису, переважно з рослинним орнаментом, наші майстри –аматори змогли втілити на звичайній кулінарній лопатці.
Гармонійно поєднати подільський розпис та мелодійні мотиви українських народних пісень майстерно вдалося Оксані Глуховій, музичному керівнику Центру розвитку дитини «Пролісок». Учасники клубу мали змогу доєднатися до гри в справжньому музичному оркестрі, розгадати кросворд «Народні свята та обряди».
Це ще раз доводить, що мистецтво – це теж протистояння. Це перемога нашої надії.
Тож нехай буде мистецтво! І ПЕРЕМОГА!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *