ІНТЕРАКТИВНА ПЛАТФОРМА QUIZLET ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ІНСТРУМЕНТ УЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

У рамках Панорами інновацій «Сучасні технології – сучасному учителю», організованої 05 травня 2022 року Центром ПРПП для учителів іноземних мов (англійської мови, німецької мови, польської мови) Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської територіальних громад, досвідом використання інтерактивної платформи Quizlet ділилась РОМАНИШЕНА Альона Анатоліївна, учителька англійської мови Вихрівської гімназії.
Оскільки невід’ємною частиною роботи учителя іноземної мови із сучасними учнями є уміння поєднувати традиційні педагогічні технології з інноваційними, а також поглиблення процесу викладання шляхом використання мультимедійних засобів навчання, опанування сервісу Quizlet стало доречним для використання під час дистанційних уроків.
Онлайн-платформа Quizlet – це інтерактивний сервіс, спрямований на вивчення лексики різними мовами шляхом створення наборів карток зі словами і визначеннями, об’єднаних в модулі, папки чи курси. Як педагоги, так і здобувачі освіти можуть працювати у кількох різних режимах, що не лише якісно впливають на процес запам’ятовування слів, а й урізноманітнює його, роблячи цікавішим. До того ж, платформа дає можливість зареєстрованому користувачеві відслідковувати власний прогрес у вивченні модулів. Серед режимів, що пропонує сайт, є такі, що перевіряють навички перекладу, сприйняття на слух, письма, завчання слів у формі навчальних ігор.
В умовах дистанційного навчання сервіс Quizlet дає можливість учителю іноземної мови також проводити моніторинг результатів навчальної діяльності, завдяки використанню інтерактивних тестових завдань з метою ефективного формування мовленнєвої компетенції.
Дякуємо Елена Романишена за цікавий підхід до проведення практикуму та корисні лайфхаки для колег, які вони зможуть використовувати у власній професійній діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *