ОНЛАЙН-КОМУНІКАЦІЯ «ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ІНКЛЮЗИВНОГО ТА ІНДИВІДУАЛЬНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО БУТТЯ»

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
З метою професійної підтримки педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами Центром професійного розвитку педагогічних працівників ініційовано онлайн-комунікацію «Особливості організації інклюзивного та індивідуального навчання в умовах воєнного буття», проведену фахівцями обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти та науково-методичного центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Під час онлайн-комунікації обговорено важливі питання щодо організації інклюзивного та індивідуального навчання, підтримки та допомоги дітям з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану в країні. Учасниками розглянуто та обговорено наступні питання: організація інклюзивного освітнього середовища в умовах війни; нормативно-правове та науково-методичне забезпечення інклюзивної освіти та індивідуального навчання дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти; реалізація завдань інклюзивної освіти в умовах воєнного стану; використання електронних ресурсів у проведенні дистанційного навчання у воєнний час; як поєднати інклюзивне та дистанційне навчання; особливості організації освітнього процесу у дистанційному форматі з дітьми з порушеннями зору, слуху, мовлення; адаптація та модифікація навчальних програм та оцінювання навчальних досягнень учнів з інтелектуальними порушеннями та розладами спектру аутизму; проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми з особливими освітніми потребами у воєнний час; психологічна підтримка вчителів та дітей в умовах воєнного стану.

З організацією інклюзивного освітнього середовища в закладах освіти Дунаєвецької ТГ в умовах війни ознайомили Дармограй Н.О., консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників , та Пихальський І. М., директор Інклюзивно-ресурсного центру.

Фахівці Хмельницького ОІППО – завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Мельник С.В. та методист науково-методичного центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Грицюк Н.Г. ознайомили учасників заходу з нормативно-правовим та науково-методичним забезпеченням інклюзивної освіти та індивідуального навчання дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти, адаптацією та модифікацією навчальних програм учнів з інтелектуальними порушеннями та розладами спектру аутизму; методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Дяков І.В. продемонструвала особливості використання електронних ресурсів у проведенні дистанційного навчання у воєнний час.

З досвідом організації та проведення інклюзивного навчання дітей в закладах загальної середньої освіти в умовах дистанційного та змішаного навчання у воєнний період було висвітлено у виступах Кривошей Н.В., заступника директора Хмельницького ліцею №15 ім. О. Співачука, Цигольник О. В., вчителя початкових класів з інклюзивним навчанням ЗОШ І-ІІІ ст. № 21 м. Хмельницького, сертифікованого тренера з інклюзивного навчання НУШ.

До заходу долучилися фахівці спеціальних закладів освіти Хмельницької обласної ради: Швець О.І., заступник директора з корекційно-розвиткової роботи, Коржанюк О.О., вчитель-дефектолог Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру та корекційні педагоги Новоушицької спеціальної школи Білик О.І. та Стандрійчук А.В., які висвітлили питання організації освітнього процесу у дистанційному форматі з дітьми з порушеннями слуху та мовлення, оцінювання навчальних досягнень учнів з інтелектуальними порушеннями та розладами спектру аутизму; проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми з особливими освітніми потребами у воєнний час.

Висловлюємо щиру вдячність усім учасникам онлайн-комунікації за творчу співпрацю, цінуємо партнерство, наближаємо нашу Перемогу разом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *