Ми – частина змін! We are the part of changes!

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
У суспільстві спостерігається тенденція до створення єдиного всесвітнього економічного простору, що супроводжується збільшенням взаємозв’язків для людей з різних країн. Це свідчить, що міжкультурне спілкування виходить зовсім на новий рівень.
Вже кілька років поспіль триває співпраця фахової спільноти учителів англійської мови Дунаєвецької міської ТГ з Американським урядовим агентством «Корпус Миру США в Україні», добровольці якого працюють у різних куточках світу з метою налагодження взаєморозуміння між жителями Сполучених Штатів Америки та інших країн. Волонтери здійснюють роботу у напрямках викладання англійської мови, молодіжного розвитку, розвитку бізнесу та співпраці з неурядовими організаціями.
Завдяки сприянню провідного експерта з міжнародних проєктів та програм офісу міжнародних зв’язків у Хмельницькій області – Вадима Басистого та безпосередній ініціативі учителя англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4 – Марини Сметанюк протягом 18-21 квітня 2022 року команда активних та креативних педагогів нашої громади мала змогу зустрітись з волонтером Корпусу Миру – Білом Олсеном у віртуальному просторі конференції Zoom.
Когорта проактивних педагогів: Марина Сметанюк, учитель англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4; Ганна Свірідова, учитель англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4; Світлана Ігнатьєва, учитель англійської мови Дунаєвецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія»; Наталія Бойко, учитель англійської мови Іванковецької ЗОШ І-ІІІ ст.; Світлана Терепенчук, учитель англійської мови Рахнівської гімназії; Анна Ройзнер, учитель англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4; Тетяна Іванова, учитель англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 отримали чимало позитивних вражень та незабутніх емоцій від спілкування з волонтером, водночас удосконаливши професійну компетентність. Під якою сьогодні слід розуміти саме таку пошукову діяльність учителя, коли на основі бази знань, умінь, навичок та усвідомленого розуміння своєї ролі в суспільстві, безперервного самовдосконалення й саморозвитку особистості він забезпечує оптимальний варіант організації навчально-виховного процесу з метою формування творчої особистості свого учня.
Незважаючи на дистанційне спілкування, співпраця з Білом Олсеном сприяє не лише вдосконаленню мовленнєвих навичок учителів, але й розвитку їх комунікативної компетентності. Крім того, Біл Олсен, пропонуючи цікаві життєві теми для обговорення, як носій англійської мови, став цікавим співрозмовником.
Учителі-агенти змін нашої громади вкотре мали змогу довести свою спроможність формувати нові освітні тренди в своїй країні. В їхніх планах ще багато творчих ініціатив в реалізації міжнародного співробітництва.
— разом з Marina Smetaniuk та
4 іншими особами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *