Онлайн-комунікація “Ресурси та психологічна підтримка освітнього процесу в період військових дій”

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
На запит педагогів в рамках співпраці із ХОІППО КУ “Центр професійного розвитку педагогічних працівників” Дунаєвецької міської ради організовано онлайн-комунікацію “Ресурси та психологічна підтримка освітнього процесу в період військових дій” для вчителів природничої, соціальної і здоров’язбережувальноої та мистецької галузей за участі завідувача Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби ХОІППО Страшнюк Жанни Дмитрівни.
Роль школи і педагога в умовах війни зросла. Тепер це не лише можливість навчатись. Спілкування дітей, навіть в онлайн режимі, дає можливість відволіктися від трагічних подій, а тимчасово переміщеним дітям – це можливість легше адаптуватись до нових умов життя. Уроки стають “острівцями безпеки” для учнів. Але як організувати цей “острівець безпеки”, де взяти внутрішні сили, емоційну стабільність, яку маємо транслювати учням, як бути в ресурсі? Саме на ці запитання отримували відповіді учасники зустрічі.
Жанна Дмитрівна ділилась практиками, які допомагають зняти тривожість, техніками, які заспокоять і налаштують на активне навчання, вправами для зняття психологічного напруження.
Психолог звернула увагу на те, що в даній стресовій ситуації будь-яка особистість регресує в емоційному стані, отже необхідно знизити вимоги до результативності учнів, бо усі конгітивні процеси загальмовуються.
Пам’ятаймо, що лише опанувавши свої переживання, страхи, ми зможемо реалізувати свої природні можливості.
Дбаємо про своє психологічне здоров’я та наших учнів! Від кожного з нас залежить те, що буде потім!
Дякуємо Хмельницький Обласний Інститут Післядипломної Педагогічної Освіти (ХОІППО), а особливо
Жанна Страшнюк за співпрацю, та надзвичайно корисну зустріч!
Все буде Україна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *