Вебінар «Ресурси та психологічна підтримка освітнього процесу в період військових дій»

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
У рамках співпраці з Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти 31 березня 2022 року комунальною установою Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено вебінар
для соціальних педагогів та практичних психологів Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської ТГ «Ресурси та психологічна підтримка освітнього процесу в період військових дій» за участю завідувачки ХОНМЦПС Страшнюк Жанни Дмитрівни на тему «Ресурси та психологічна підтримка освітнього процесу в період військових дій».
Перед психологічною службою постає багато завдань, щодо застосування професійного підходу в наданні психологічної допомоги дітям, які пережили психотравмуючі події на війні. В ході онлайн зустрічі обговорили як реагують діти і підлітки на катастрофічну подію, як дати «острівець безпеки» та говорити з дітьми про війну. Наразі доречно та і необхідно брати під контроль думки, тіло та емоції аби протистояти наростаючій тривозі. Попрактикували техніку «Метелик», «Поглажування», «Заземлення», протокол «4-х стихій».
В цей буремний час ми вдячні кожному працівнику психологічної служби у системі освіти України, хто засвідчив високий професіоналізм та надає психологічні послуги в режимі 24/7, налагодив взаємодію з учасниками освітнього процесу за допомогою інформаційно – комунікаційних технологій, проводить консультування через електронний «Кабінет психолога/соціального педагога», що створені на вебсайтах закладів освіти; здійснює інформаційну підтримку щодо джерел консультування, куди саме можна звернутися, розмістивши повідомлення у месенджер Facebook-сторінки, чат Telegram-каналу тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *