Вебінар ««Бойові» дії в інформаційному просторі: інфомедійна і цифрова грамотність»

#Освітній_Хаб_Дунаєвеччини
30 березня у рамках співпраці з Кам’янець-Подільським національним університетом ім. Івана Огієнка комунальною установою Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» спільно з головою ГО «Подільська освітня платформа» Оксаною ПОЧАПСЬКОЮ (кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики КПНУ) відбувся вебінар ««Бойові» дії в інформаційному просторі: інфомедійна і цифрова грамотність».
В інформативній зустрічі участь приймали і заступники директорів, педагоги-організатори, практичні психологи, учителі історії, інформатики, математики, філологи. Адже тематика щодо подачі маніпулятивної інформації у кризовий період сьогодення стосується кожного свідомого громадянина.
Як боротися із монстрами з екрану, уміти розпізнавати фейкові новини від справжніх, якому аналізу і критиці піддавати інформацію, як послабити вплив емоційного забарвлення на власну психіку, яка ж суть конспірологічних теорій та клікбейтів – ключові моменти сьогоднішньої онлайн зустрічі. Незабуваймо, що маніпулюють населенням по різному, б’ючи по больових точках розмежовуючи конфліктну зону місцезнаходження і тилову, до якої належимо зараз ми.
Інформацію потрібно споживати правильно навіть в умовах війни, і слід пам’ятати, що ти в силах змінити щось навіть у цілій країні, але потрібно почати із себе. Отож розвиваємо критичне мислення, не довіряємо усім заголовкам, що трапляються на очі, перевіряємо джерела і підтримуємо якісні медіапроєкти.
Дякуємо Oksana Pochapska за змістовну, насичену, продуктивну зустріч в контексті реалій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *