Зустріч на віртуальній освітній платформі «Зміст і умови реалізації Базового компонента дошкільної освіти. Освітні напрями «Дитина в соціумі» та «Гра дитини»

#ЦентрПРПП_Дунаївці_Вектори_професійного_розвитку
24 листопада за підтримки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дунаєвецької міської ради було ініційовано другу, традиційну, зустріч на віртуальній освітній платформі «Зміст і умови реалізації Базового компонента дошкільної освіти» для фахової спільноти педагогів закладів дошкільної освіти Дунаєвецької та Солобковецької селищної ТГ. Організатором проведення виступив Дунаєвецький ЗДО №1 “Ромашка”.
Освітні напрями «Дитина в соціумі» та «Гра дитини» презентувала вихователь-методист ЗДО №1 Тетяна Вільчанська.
З допомогою інтерактивних методів навчання було розкрито сутність та зміст освітнього напряму варіативного складника базового компонента «Дитина в соціумі. Соціально-фінансова грамотність». Інна Магера, вихователь ЗДО №1, познайомила присутніх з використанням авторської розробки “Розумний кубик” (гра-подорож), провела методом-експрес інтегроване заняття «Як в теремку бюджет ділили». Оксана Хіхловська поділилася досвідом використання музейної педагогіки, основаної на принципах інтегрованого підходу. Сподобався учасникам зустрічі досвід Оксани Кузь щодо організації та наповнення економічно-освітнього осередку в ЗДО.
Учасники мали змогу активно спілкуватися, використовуючи інтерактивні вправи на платформі LearningApps, стали безпосередніми виконавцями завдань «Продовж думку», ділової гри «Мозковий штурм». Визначали, що заважає вихователю гратися з дитиною, як зробити, щоб вихователь грався з дітьми.
Естафету проведення зустрічі щодо нових стратегій змістового компоненту освітнього напряму “Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі” перейняв Дунаєвецький Центр розвитку дитини «Пролісок».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *