Cемінар для практичних психологів “Дитячо-батьківські відносини та їх вплив на стосунки з однолітками»

14 квітня 2021 р., згідно з планом роботи Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби відбувся онлайн-семінар для відповідальних за психологічну службу в ОТГ, практичних психологів на тему : «Дитячо-батьківські відносини та їх вплив на стосунки з однолітками». Участь взяли: консультант ЦПРПП – Н.Чумак, практичні психологи ЗЗСО – А.Уривко, В.Жучківська, А.Урюпіна, О.Кушнір.
Практикували методики та види спілкування у родинах: Що потрібно для мирного і творчого спілкування в сім’ї ? Як говорити з дітьми, щоб вони вас не просто слухали, а й чули? Як спілкуватися, щоб вони ділилися своїми думками та переживаннями? Маршал Розенберг, наприклад, створив метод ненасильницької комунікації, яка допомагає по-новому проявляти себе, чути інших і вирішувати конфліктні ситуації, фіксуючи свідомість на тому, що ми бачимо, відчуваємо, чого потребуємо і про що просимо.
Метод ненасильницької комунікації використовують для досягнення порозуміння в міжнародних компаніях, школах, у сімейних стосунках і навіть на лінії фронту. Він допомагає зберегти енергію, яку ми витрачаємо на агресію, викорінює звичку навішувати осудливі ярлики на людей, формує бажання мирно й вдумливо працювати над спільними цілями, щоб приймати людей такими, якими вони є. Дякуємо Жанні Страшнюк, завідувачці Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби за конструктивні роз’язнення щодо аналітико-статистичної звітності діяльності ПС ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *