Онлайн-практикум для учителів історії та правознавства

Одним із завдань сучасної системи освіти є активізація творчих здібностей педагогів, адже творчий характер закладений у самій суті професії. До творчості учителя спонукає й сьогоднішній учень – розвинена й нестандартна особистість, вимоглива до свого наставника. Отже, наразі необхідно формувати тип учителя-новатора, справжнього фахівця.
Успіх освітнього процесу залежить від того, чи відмовиться педагог від стереотипів минулих часів. Треба змінюватись, бо якщо раніше система освіти була спрямована на тривалу, грунтовну трансляцію знань від учителя до учня, то зараз процес передачі знань є багатовекторним, а вчитель має стати партнером для учня у формуванні ключових компетентностей.
Під час роботи онлайн-практикуму, що був проведений 23 лютого 2021 року для учителів історії та правознавства ЗЗСО Дунаєвецької міської ради обговорювалися питання щодо формування мультимедійної компетентності сучасного учителя.
Голова фахового об’єднання учителів історії та правознавства Євгена Кальватинська – учитель Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4 поділилась своїм досвідом роботи та провела детальний аналіз онлайн-сервісів для візуалізації навчальної інформації.
Учасники заходу взяли участь в обговоренні вивчення предмету історії, наголосили на перевагах використання засобів для візуалізації. Захід пройшов у атмосфері творчої співпраці, взаєморозуміння та партнерства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *