Конкурс юних винахідників

Як би не вимірювався сьогоднішній світ матеріальними статками, все одно пріоритетним залишатиметься духовний розвиток кожного із нас. Сьогодні важливо розвивати креативні здібності дитини, завдяки яким її творчі імпульси реформуються у творчий характер. Складність цього процесу полягає у визначенні оптимального співвідношення між бажаннями, вимогами дорослих і спрямуванням та зацікавленістю дитини.
Погодьтеся, наше життя рухають вперед саме неординарні особистості, і тому головне завдання наукового товариства учнів «Дослідник» Дунаєвецької міської ОТГ полягає в розпізнаванні у нинішніх хлопчиках і дівчатках творчого потенціалу.
Вдалим початком року для членів наукового товариства нашої громади стала участь у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів учнів-членів МАН України. Цього року ця подія стала особливою. В умовах пандемії вона пройшла у дистанційному форматі.
Визначення результатів Конкурсу-захисту здійснювалося за трьома основними напрямками діяльності: «Заочне оцінювання науково-дослідницької роботи», «Постерний захист» та «Наукова конференція». Зокрема, 17 та 18 лютого 2021 року під час постерного захисту та захисту дослідницьких проєктів на науковій конференції юні науковці проявили себе як професіонали в різних галузях науки.
Цього року відстояти честь Дунаєвецької міської ОТГ на “науковому олімпі” мали змогу здобувачі освіти 10 класу Дунаєвецького НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія” – Павлов Андрій та Корчагін Артем.
У ході наукового дослідження в секції «Internet-технології та Web дизайн» Корчагін Артем охарактеризував особливості створення зображень за допомогою дигітайзеру в різних графічних редакторах, що забезпечує зручність створення цифрових робіт юними інтернет-художниками та посів ІІ місце у конкурсі.
Юних технік Андрій Павлов вразив членів журі своєю розробкою бойового робота, створеного на базі ARDUINO. Під час презентації дослідницького проєкту учень продемонстрував роботу винаходу та, переконавши компетентне журі у практичному використанні його у побуті, посів ІІ місце.
Висловлюємо слова вдячності педагогічному керівнику науково-дослідницьких проєктів – Буняку М.М., учителю інформатики та батькам, які всесторонньо допомагали та підтримували юних ерудитів.
А нашим талановитим дослідникам, які стали взірцем для наслідування інших учнів громад, бажаємо в майбутньому не втрачати їхнього творчого запалу та енергії для подальших відкриттів і завжди пам’ятати, що вони – світле майбутнє нашої держави!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *